• Valvazorjev trg 3, 1270 Litija
  • 01/896 32 00
  • info@kgz-litija.si

Otvoritev trgovine KGZ Litija v Kresnicah

 Otvoritev trgovine KGZ Litija v Kresnicah
 

V petek 29.9.2023, 55 dni po katastrofalnih poplavah, ki so prizadele tudi našo zadrugo, smo ponovno odprli prenovljeno samopostrežno prodajalno KGZ Litija v Kresnicah.

 

 Otvoritev trgovine KGZ Litija v Kresnicah V začetku avgusta smo na veliko presenečenje in grozo spet občutili razdiralno moč reke Save. V nekaj minutah je deroča voda zalila našo trgovino do višine 122 centimetrov. Trgovina je bila v celoti uničena - vsa trgovinska oprema in večina zaloge trgovskega blaga. Nemudoma smo se lotili sanacije in prenove. Zelo smo ponosni, da nam je uspelo v tako kratkem času izvesti vsa potrebna dela, tako da je trgovina, ki ima več kot 50 letno tradicijo v kraju ponovno lahko odprta.

Sama investicija v sanacijo stavbe in nakup nove opreme je znašala slabih 200.000 eur. Trgovina je povečana iz nekdanjih 140 m2 na 180 m2 prodajnih površin, prenovljeno je skladišče in pomožni prostori v velikosti 80 m2. Odprli smo sodobno lokalno trgovino z širokim naborom blaga po sprejemljivih cenah. Kot lokalni trgovec smo ponosni, da izpolnjujemo svoje poslanstvo in ohranjamo možnost kakovostnega življenja na slovenskem podeželju.